dimecres, de gener 02, 2013

Comunicat

Després de la recent notícia de la pròxima construcció d'un centre comercial en la zona d'horta de Catarroja amenaçada pel Nou Mil·lenni, Salvem Catarroja manifesta la seua profunda decepció i pèssima impressió al respecte.

En primer lloc ens preguntem a què es deu el canvi de parèixer de la formació socialista, que, després d'anys batallant contra aquest projecte, ara que el jutge estava a punt de dictar sentència, retira la demanda que ho mantenia paralitzat. Ens preguntem també quins interessos s'amaguen darrere d'aquest moviment que resulta francament sospitós, així com si ha sigut un pacte del PSPV amb el PP o amb Llanera el que ha provocat aquesta decisió.

No té sentit que aquesta reacció es dega a motius econòmics, perquè, com que la demanda ja estava en mans del jutge, no era necessari invertir més diners en ella. A més, si feren falta diners per a continuar avant amb el recurs, abans de retirar-lo, existeix l'opció d'actuar amb transparència, informar al poble de la situació i demanar ajuda tant als milers de ciutadans que van signar contra el Nou Mil·lenni com a Salvem Catarroja. Però clarament, la voluntat del grup socialista ja no és la de lluitar contra aquest projecte, i la falta de solvència econòmica no és més que una mera excusa, i encara que afirmen que continuen contra el projecte Nou Mil·lenni però a favor de la construcció d'aquest centre comercial (i de dues torres d'habitatges, que el PSPV oblida esmentar), el recurs retirat és contra la totalitat del macroprojecte. Aquest centre és només el primer pas del Nou Mil·lenni.

Un centre comercial a Catarroja no aportaria nous treballs de qualitat, ja que oferiria contractes precaris temporals, i no en l'actualitat, sinó en un futur, per a dins d'almenys cinc anys. Si a més tenim en compte la quantitat de centres comercials que s'estan tancant, veem que ací l'estratègia és molt arriscada: apostar per unes possibles ocupacions en un futur que no sabem si van a arribar ni durar, a costa dels xicotets negocis del comerç local, al qual perjudicaria seriosament.

Salvem Catarroja duu anys proposant un altre model econòmic, alternatiu al consumisme desenfrenat que promouen els centres comercials, que enriqueixen als grans empresaris i no als xicotets comerciants. La nostra alternativa, un projecte d'agricultura ecològica en el terreny amenaçat pel Nou Mil·lenni, crearia llocs de treball per a les famílies del municipi alhora que donaria eixida a les terres abandonades a causa de l'especulació urbanística. Però sembla que els interessos del nostre equip de govern disten molt dels dels seus ciutadans.

Per una altra banda, volem recordar que, a banda del perjudici que patiria el comerç local si es construïra un centre comercial en el municipi, nosaltres, els qui ja vivim a Catarroja, hauríem de córrer amb les despeses públiques des del moment que s'urbanitze el terreny: infraestructures, clavegueram, llum, manteniment... Totes aquestes infraestructures necessàries ja les té, per exemple, el polígon de Catarroja, on ni l'equip de govern ni el grup socialista han contemplat la possibilitat de construir un centre comercial, a pesar de les nombroses parcel·les buides que allí existeixen. Per què tanta obstinació a destrossar l'horta? 

1 comentari:

Anònim ha dit...

Jo realment amor per tu als convidats publicar en el seu propi bloc